Rolstoelvriendelijke wandelingen in de Kempen

De Kempen, bekend om zijn uitgestrekte bossen, idyllische vennen en charmante dorpjes, biedt een scala aan prachtige wandelroutes die toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. We hebben de mooiste en meest toegankelijke wandelroutes voor je geselecteerd. Van rustige bospaadjes tot schilderachtige vennen en gezellige dorpsstraten, de Kempen heeft voor elk wat wils.

Zet je wielen in beweging en beleef de vrijheid van de natuur!

De Merode - Tongerlo

Personen met beperkte mobiliteit kunnen genieten van een prachtige wandeling van 7,5 km langs het wandelnetwerk de Merode. De paden van deze route zijn allemaal geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Hoewel de onverharde paden in het bos soms ongelijk en modderig kunnen zijn, dragen ze bij aan een intensieve natuurervaring.

Het startpunt van deze wandeling is Sporta Spot Kempen in Tongerlo. De route is duidelijk aangegeven met rechthoekige rood-witte borden die je naar de juiste knooppunten leiden.

Het Prinsenpark - Retie

Het Prinsenpark is een prachtig domein van 215 ha in de Antwerpse Kempen waar je je meteen zal thuis voelen. Het is een groene oase met bossen, weilanden en waterpartijen. Er is een route van 2 km beschikbaar die toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.

Mensen met een lichamelijke of mentale beperking kunnen ook gebruikmaken van de belevingsrugzakken op de rolstoelvriendelijke rode wandelroute van 2 km. Je kan kiezen uit drie thema's:

  • De Enthousiaste Eekhoorn: Zintuiglijke doe-opdrachten.
  • De Wijze Worm: Feitjes en filosofische vragen.
  • De Mysterieuze Mus: Poëzie en inspirerende teksten.

De belevingsrugzakken zijn gratis, maar reserveren minimaal een week van tevoren is vereist.

Molse Meren - Mol

Er zijn in totaal 6 rolstoelvriendelijke wandelroutes beschikbaar nabij de Molse Meren die toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

Netepad

De rolstoel- en buggyvriendelijke Netepad-wandeling van 5 km start en eindigt bij Sporthal Den Uyt.

Witte Mol

Deze wandelroute van 2,9 km bij De Witte Mol is speciaal ontworpen voor mensen met een zware handicap en rolstoelgebruikers, en start en eindigt bij Galbergen 21. Dit veilige en rustige pad met bewegwijzering biedt een toegankelijke manier om te genieten van de omgeving.

Drevenpad

De Drevenpad-wandeling van 6 km start en eindigt bij Lostraat 2 en voert je langs de lange dreven met tal van verborgen plekjes.

Postel

De rolstoel- en buggyvriendelijke wandeling van 2,9 km in Postel start en eindigt bij Abdijlaan 10, waar de abdij fungeert als centraal punt voor diverse schilderachtige routes.

Molenpad

De Molenpad-wandeling van 5 km start en eindigt bij Korenstraat 99, met de molen van Ezaart als baken. Deze wandeling voert je langs de laatste van de negen historische windmolens in de gemeente.

Rauw

De rolstoel- en buggyvriendelijke wandeling bij de Molse Meren in Rauw is een 8 km lange route die start en eindigt bij Postelsesteenweg 71.

De Witte Bergen - Lichtaart

Rolstoelgebruikers kunnen ook genieten van de prachtige natuur in Lichtaart. Speciaal voor hen is er een wandelpad aangelegd in de bossen van De Witte Bergen in gemeente Lichtaart. Er zijn verschillende routes beschikbaar, variërend van 2,7 km tot 4,7 km.

De startpunten bij de verschillende routes bieden parkeerfaciliteiten, toiletten en een cafetaria. Het verharde pad is ideaal toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Grotenhout - Vosselaar

In Grotenhout, een van de oudste bossen van de Kempen, is een speciaal pad van 2 à 3 km rond de vijver aangelegd voor minder mobiele bezoekers. Dit verharde pad is ook geschikt voor kinderwagens en rolstoelen, en biedt een mooie en toegankelijke manier om van de natuur te genieten. Er zijn parkeerfaciliteiten, toiletten en cafetaria aanwezig.


Toegankelijk voor iedereen

Met een scala aan rolstoeltoegankelijke wandelroutes kun je genieten van de serene bossen, schilderachtige vennen en pittoreske dorpjes zonder in te boeten op comfort. Of je nu kiest voor de verkenning van het Prinsenpark in Retie, de schilderachtige Molse Meren, of de veelzijdige Merode in Tongerlo, elke route biedt een unieke ervaring.

Met goed onderhouden paden, duidelijke bewegwijzering, en voorzieningen zoals parkeerplekken en toiletten bij de startpunten, zijn deze wandelingen ideaal voor rolstoelgebruikers en iedereen die op zoek is naar een zorgeloze natuurervaring. Dus zet je wielen in beweging en beleef de schoonheid van de Kempen op een manier die voor iedereen toegankelijk is.

Rolstoelvriendelijk kamperen

Ook op campings kan je genieten van rolstoelvriendelijke wandelpaden en voorzieningen. Ontdek het volledig overzicht van alle campings met mindervalide voorzieningen.

Rolstoeltoegankelijke campings

Kampeerkaart aanvragen
  • De kampeerkaart is gratis. Wij verzenden deze per post of download hem direct hier.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Aanvragen